Inclusieve samenleving en ussing

Een inclusieve samenleving, waar je jezelf kunt zijn en erbij hoort. Daarop is alle beleid inmiddels gericht. In de afgelopen decennia zijn we er van uitsluiting, via separatie en integratie naar toe gegroeid. De groene bolletjes, WIJ, zorgen met de beste wil van de wereld voor HEN, de rode bolletjes, de doelgroep. ZIJ, de ander, voor wie WIJ willen zorgen, die WIJ willen ondersteunen en begeleiden. In de literatuur noemen we dit ‘othering‘. 

Ik denk een stap verder: Ieder groen bolletje is voor een deel ook een rood bolletje. Het gaat over mijn moeder met dementie, mijn neef met schizofrenie, mijn vriendin met een dochter met Down, mijzelf als ik morgen in een psychose glijd. We hebben allemaal te maken met beperkingen. Het gaat niet om anderen, het gaat om jezelf. Om ons, uss: USSING.

Daarom zoek ik naar oplossingen die echt bij mensen passen en waar we blij van worden. 

Met deze werkwijze weet ik verschillende organisaties aan elkaar te verbinden: woningcorporaties, gemeenten, zorgaanbieders, welzijnsorganisaties.   

Waar kan ik u mee van dienst zijn?